Hogyan készítsük el?
- lépés: Forró vízzel melegítsünk elő egy tálat, vagy a kedvenc
bögrénket, valamint áztassuk be a bambuszpamacsot (chasen)úgy, hogy a szálai kissé felpuhuljanak. Ezután a vizet öntsük ki,
és töröljük szárazra a tálunkat, vagy bögrénket. - lépés: Forraljunk vizet, majd hűtsük vissza 80-85 fokra. A
forralás azért fontos, mert lágyítja a vizet, de használhatunk
forrásvizet vagy szénsavmentes ásványvizet is. - lépés: Tegyünk a tálba 1-2 gramm (1-1,5 kiskanál) matchát.
Érdemes átszitálni a matcha port, mert előfordulhat, hogy apró
rögök maradnak benne, amelyek megakadályozzák az
egyenletes elkeveredést és a tökéletes habosodást. - lépés: Öntsünk a matchára egy kevés vizet, majd gyengéd
kézmozdulatokkal egyenletesen keverjük el, hogy ne
maradjanak benne csomók. - lépés: Ezután öntsük hozzá a többi vizet is, majd kezdődhet
a habosítás! Addig kevergessük a matchát, amíg egy krémesen
habos teát nem kapunk.
Az így kapott habos italt fogyaszthatjuk önmagában, vagy latte-
ként tejjel, esetleg növényi tejjel összekeverve.
Naponta maximum egy csészével fogyasszunk belőle.